בייג'ינג, 17 בנובמבר 2023 /PRNewswire/ — הרנן גארסז, נכדו של חקלאי דובדבנים צ'יליאני, שמח לראות שהעסק המשפחתי שלו הפך ליצואן דובדבנים מרכזי לסין. גארסז, המתגאה ביותר מ-80 אחוז מהדובדבנים המיוצאים לסין והמנהל את אחת מיצואניות הדובדבנים המקומיות הגדולות ביותר, ייחס את הצלחתו לסביבה העסקית האדירה בסין.
"הסביבה העסקית בסין מאוד ידידותית, וישנן אינסוף אפשרויות", אמר גארסז, שעבר יחד עם משפחתו לשנגחאי כדי לנהל טוב יותר את העסק שלו.
הדובדבנים, המשתרעים על פני חצי הכדור הצפוני והדרומי, היו עדים לתלות ההדדית המתמדת ולשילוב העמוק בין כלכלת סין לכלכלת אסיה-פסיפיק.
פתיחות והתפתחות משותפת
בנאומו שנשא בפסגת מנכ"ל APEC בסן פרנסיסקו ביום חמישי, נשיא סין שי ג'ינפינג ציין כי מאז פגישת המנהיגים הכלכלית הראשונה של אסיה-פסיפיק (APEC) ב-1993, האזור חווה שיתוף פעולה כלכלי והשתלבות מעמיקה.
"במהלך שלושת העשורים האחרונים, נשארנו מחויבים לאזוריות פתוחה, להיפתחות ולהכלה, למדנו זה מהחוזקות של זה, החלפנו צרכים, התמקדנו בפיתוח ופיתחנו במשותף את 'גישת APEC' המבוססת על עקרונות התנדבות, בניית קונצנזוס והתקדמות מצטברת, תוך ניצול רוח השותפות הכוללת הרמוניה ללא אחידות, וסולידריות וסיוע הדדי", הוסיף שי.
נשיא סין אמר כי פתיחות, הכלה ופיתוח עבור כולם מעלים על אחרים במסע המדהים של שיתוף הפעולה בין אסיה-פסיפיק.
"במהלך שלושת העשורים האחרונים, אסיה-פסיפיק הורידה את שיעור המכס הממוצע שלה מ-17% ל-5%, ותרמה 70% מהצמיחה הכלכלית העולמית", אמר שי, והוסיף כי באותה תקופה, "ההכנסה לנפש באסיה-פסיפיק גדלה פי ארבעה, ומיליארד אנשים הוצאו ממעגל העוני".
למרות היסטוריה ותרבויות שונות ושלבי התפתחות, שי הדגיש כי חיפוש מכנה משותף תוך גניזת הבדלים הוא הנוהג הטוב ביותר של שיתוף פעולה אזורי.
הקלה על שיתוף פעולה אזורי
בהצביעו על כך שהעולם נכנס לתקופה חדשה של סערה ושינוי, אמר שי שהיעדר שיתוף פעולה הוא הסיכון הגדול ביותר, וכי אין איש המעוניין בניתוק ושיבוש שרשרת האספקה.
הוא המשיך ואמר שעל כלכלות APEC "לקדם באיתנות את בנייתו של אזור סחר חופשי של אסיה-פסיפיק".
עובדות נשמעות חזק יותר ממילים. בשנים האחרונות, סין העמיקה ללא הרף את שיתוף הפעולה הכלכלי והמסחרי עם 20 כלכלות אחרות של APEC, והמשיכה לתרום את כוחה של סין לבניית כלכלת אסיה-פסיפיק, כך על פי משרד המסחר של סין (MOC).
באופן ספציפי, בשנת 2022, היקף היבוא והיצוא הכולל של סין וחברות APEC עמד על 3,739.08 מיליארד דולר, המהווים 59.7 אחוזים מהיקף הייבוא והייצוא הכולל של סין, לפי נתוני MOC.
הנתונים גם הראו באותה שנה ששמונה מתוך 10 שותפות הסחר המובילות של סין הן חברות ב-APEC, ושסין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר מבין 13 הכלכלות של APEC.
לואו רונג, חוקר באקדמיה הסינית למחקר מאקרו-כלכלי, שם לב שהדלת של סין נפתחת יותר, היכולת שלה להשתמש בהשקעות זרות ממשיכה לגדול והסביבה העסקית שלה ממשיכה להשתפר. "כל אלה יחדירו חיוניות ותנופה חדשה לצמיחה כלכלית אזורית".
אמצעים נוספים למשיכת השקעות זרות
מאז הרפורמה וההיפתחות של סין לפני 45 שנה, APEC היה הארגון הכלכלי והמסחרי הראשון אליו הצטרפה.
בנקודת ההתחלה החדשה, שי אמר כי סין נותרה מחויבת להמשיך בפיתוח בדלתות פתוחות ותקדם ללא חסמים פתיחה בסטנדרטים גבוהים ותרחיב עוד יותר את הגישה לשוק, והוסיף כי סין הודיעה על הסרת כל הצעדים המגבילים על השקעות זרות בייצור.
נשיא סין גם אמר שלא משנה איך המצב הבינלאומי יתפתח, ההחלטה של סין לטפח סביבה עסקית מוכוונת שוק, מבוססת חוק וברמה עולמית לא תשתנה, והוסיף כי המדיניות שלה למתן שירותים שוויוניים ואיכותיים למשקיעים זרים לא תשתנה.
שי אמר גם שהמדינה המתפתחת הגדולה בעולם תנקוט צעדים נוספים, כמו שיפור מדיניות הכניסה והשהייה של אזרחים זרים בסין והסרת חסמים בתחום הפיננסי, הרפואי, התשלום האלקטרוני ושירותים אחרים.
למשל, בייג'ין ייעלה את תהליך קבלת היתרי עבודה והיתרי שהייה מסוג עבודה לזרים. כל הטאלנטים הזרים העובדים בבייג'ינג זכאים לשירות הגשת הבקשה הנוח בכל אחד מ-15 דלפקי השירות ברחבי העיר, שמהווים תחנה אחת לכל הפעולות עבור שני ההיתרים.
"כל זה נועד להקל על חברות זרות להשקיע ולפעול בסין", אמר שי.