מאז השתלט על טוויטר , האדם השני בעושרו בעולם אילון מאסק נאבק למכור מנויים. מאסק השתלט על טוויטר באוקטובר, אבל המנויים היו איטיים. הוא הבטיח לחדש את אסטרטגיית ההכנסות של החברה מהמנויים. בשנת 2021, Twitter Blue הוצג, אך במחיר של 3 דולר לחודש ועם תכונות מוגבלות, הוא לא גרם לפגיעה משמעותית בהכנסות של האתר הנתמך ברובו בפרסום.
לא נראה שגם הדגם האחרון של מאסק מצליח. מאסק בקושי הוסיף תכונות לטוויטר בלו מעבר למכירת סימני ביקורת כחולים. עם זאת, מאסק הסתפק בנקודת מחיר גבוהה משמעותית עבור שירות הפרימיום של טוויטר בהתבסס על שיחות פומביות עם הסופר סטיבן קינג . מודל המנוי בתשלום היקר של מאסק אינו פופולרי בקרב משתמשי טוויטר.
בהתבסס על המודל המתוקן של מאסק, טוויטר הוסיפה 27.8 מיליון דולר בהכנסה שנתית של מנויים. למאסק לא יהיה מספיק כסף כדי לשמור על טוויטר לפעול או אפילו לשלם את הריבית על ההלוואות שלו. כדי לרכוש את טוויטר, מאסק נזקק להלוואות של 12.5 מיליארד דולר. אפילו מאסק, האדם השני בעושר בעולם, לא יכול היה לקנות את טוויטר על הסף תמורת 44 מיליארד דולר ללא 12.5 מיליארד דולר במימון חיצוני. כדי לממן את חובו, מאסק יצטרך לשלם כמיליארד דולר בשנה. זה ידרוש הרבה יותר הרשמות ל-Twitter Blue .
הכנסות של 27.8 מיליון דולר ממנויים חדשים הם פחות מ-3% ממה שהוא חייב בריבית. לפי המתמטיקה של קוורץ , מאסק צריך למכור 10.4 מיליון מנויים כדי לכסות את המיליארד דולר הזה. חסרים לו 10.1 מיליון מנויים. מאסק צמצם את העלויות של טוויטר על ידי פיטורי (או השראה) של רוב הצוות שלה. לפי CNBC נותרו רק 1,300 עובדים מתוך 7,500. מדיניות ניהול התוכן הרפה שלו הפחידה גם מפרסמים.
מפרסמים כבר צמצמו בהוצאות שלהם כאשר אובדן הכנסות זה התרחש. עד כה, מאסק לא החליף את ההכנסות שאבדו מפרסומות במינויים. כדי שמאסק יהפוך את טוויטר לרווחית לטווח ארוך, ויחזיר את ההשקעה, הוא יצטרך לשכנע עוד 10 מיליון אנשים – כ-4% מ-238 מיליון המשתמשים החודשיים של טוויטר.